Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2024

На Хмельниччині повідомлено про підозру настоятелю храму УПЦ (МП), який підтримував російську агресію проти України та розпалював релігійну ненависть

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури повідомлено про підозру настоятелю храму Шепетівської єпархії УПЦ (МП) за фактами порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками, а також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-2 КК України).
 
Встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення росії чоловік поширював на власній сторінці у забороненій соціальній мережі російські фейки про війну в Україні та міжконфесійні відносини у нашій державі, вихваляв путіна та звинувачував у війні українську владу.
 
В поширених публікаціях збройну агресію рф фігурант називав «громадянським конфліктом» та ображав парафіян інших релігійних громад.
 
Проведені експертизи підтвердила факти злочинних дій підозрюваного.
 
Йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 83