Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Смертельне ДТП у місті Полонне – судитимуть нетверезого водія, який залишив потерпілого у небезпеці та втік з місця події (ФОТО)

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно водія, який, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини (ч. 3 ст. 286-1 КК України), та залишив потерпілого без допомоги (ч. 1 ст. 135 КК України).
 
ДТП сталась 10 лютого цього року в м. Полонне.
 
Рівень алкоголю у крові чоловіка перевищував норму в 10 разів.
 
За даними слідства, 34-річний водій «ВАЗ» допустив наїзд на 71-річного велосипедиста та, не надавши йому жодної допомоги, втік з місця злочину. Від отриманих травм потерпілий незадовго помер у лікарні.
 
Виявилось, що це не перше нетверезе кермування обвинуваченого та, попри відсутність у нього посвідчення водія, він притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Шепетівського районного управління ГУНП в області.
 
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 10 років, а ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України - обмеження або позбавленням волі на строк до 2 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
     Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 86