Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Поширення у суспільстві злочинного впливу та постачання наркотиків до колонії – на Хмельниччині двом «смотрящим» повідомлено про підозри (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру за фактами встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу.
 
Один із чоловіків координував діяльність злочинного світу на території міста Нетішин Хмельницької області (ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України). Інший – встановив та поширював злочинний вплив у виправній колонії (ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, з червня 2022 по червень 2023 року «смотрящий» у місті Нетішин організував, контролював збут наркотиків, розподіляв кошти та товар, часто і сам здійснював його продаж.
 
«Смотрящого» у виправній колонії обрано таким під час злочинного зібрання у квітні 2022 року. З того часу його уповноважили наглядати за додержанням неписаних загальноприйнятих в злочинних колах законів поведінки. Окрім того, він організовував потрапляння до установи та збут серед засуджених наркотичних засобів та психотропних речовин.
 
Обоє підозрюваних уже перебувають під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в області.
 
Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Довідково: санкція ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна, а ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 189