Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

На Хмельниччині судитимуть киянина, який за схемою «родич у біді» видурив у пенсіонерки понад 20 тис доларів США

Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 21-річного киянина за фактом шахрайства (ч. 5 ст. 190 КК України).
 
У жовтні минулого року до 84-річної пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік.
 
Представившись лікарем, повідомив потерпілій, що її невістка нібито потрапила у ДТП та потребує невідкладної дороговартісної медичної допомоги, за яку необхідно передати 20 200 доларів США в найкоротший термін.
 
Не перевіривши інформацію та не зателефонувавши невістці, жінка винесла кошти обвинуваченому, який прийшов до неї додому. Той узяв гроші і швидко покинув місце події.
 
Отямившись, старенька звернулась до поліції.
 
Наразі обвинувачений перебуває під вартою у м. Києві, де він вчинив аналогічний злочин. Окрім того, кримінальне провадження стосовного нього за фактом шахрайства направлено до суду у Вінницькій області.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції №1 ГУНП в Хмельницькій області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 118