Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

В обласній прокуратурі проведено семінар щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері (ФОТО)

Сьогодні, 22 березня, у Хмельницькій обласній прокуратурі відбувся семінар щодо особливостей представництва інтересів держави в суді у бюджетній сфері.

Відкриваючи захід, перший заступник керівника обласної прокуратури Юрій Висоцький відмітив, що у минулому році судами задоволено вимоги прокурорів на суму понад 271 мільйон гривень.

У 2024 році до судів уже пред’явлено позови на суму більше як на 27 мільйонів гривень.

«Позов прокурора є дієвим засобом ініціювання юридичної відповідальності та поновлення порушених законних інтересів держави», – підкреслив він.

Разом з тим, попри постійний контроль прокуратури та реагування на такі порушення, ласих на наживу за рахунок держбюджету це не зупиняє та ними застосовується все нові форми ухилення від виконання зобов’язань, незаконного використання коштів тощо.

Відтак нагальною є потреба у постійному підвищенні професійної майстерності з цих питань.

Прокурори обласної та окружних прокуратур обговорили особливості застосуванням представницьких повноважень спільно із заступником голови Господарського суду Хмельницької області Сергієм Заверухою та керівницями підрозділів Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області Юлією Лосяцькою-Муравою та Наталією Болдецькою.

Учасники заходу обмінялись думками і пропозиціями щодо вирішення проблемних питань.
 
  
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 111