Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

За незаконне виготовлення фальсифікованих цигарок та відмивання коштів засуджено мешканця Хмельниччини (ФОТО)

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винним жителя Хмельниччини у незаконному виготовленні, зберіганні та збуті незаконно виготовлених тютюнових виробів, а також легалізації (відмиванні) коштів, здобутих злочинним шляхом (ч. 1, ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 209 КК України).

Його засуджено до 3 років 3 місяців позбавлення волі із встановленням іспитового терміну 1 рік з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов'язаною з придбанням, зберіганням та збутом підакцизних товарів з конфіскацією та знищенням вилученого фальсифікату з обладнанням.

За даними слідства, чоловік на території свого домогосподарства за допомогою спеціального обладнання налагодив виробництво тютюнових виробів. Усього обвинувачений виготовив понад 270 000 цигарок, які реалізував на території області, а кошти використав на свої потреби.

За результатами проведених санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено незаконно виготовлені цигарки, обладнання для їх виробництва, сигаретні гільзи, мішки з подрібненим тютюном, упакування.

Відповідно до висновків експертних досліджень вказані тютюнові вироби не відповідають вимогам ДСТУ. Продаж на території України таких товарів законодавством заборонено.

Засуджений визнав свою вину.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку. 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 144