Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Незаконна утилізація автомобільних шин - на Хмельниччині судитимуть посадовця комунального підприємства (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно одного з посадовців комунального підприємства, яке підпорядковується міській раді, в одержанні неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням, вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний вимагав від місцевого мешканця гроші за прийом та утилізацію небезпечних для навколишнього середовища відходів без дозвільної документації. Мова йшла про відпрацьовані автомобільні шини, які потребують спеціальної переробки.
 
Ціна «вирішення» питання становила 8000 грн.
 
Після отримання коштів посадовець підприємства наполягав на наданні хабарів в розмірі відповідній вазі сміття під час прибуття наступного автомобіля. Вартість коливалась від 1000 до 3000 грн за тонну.
 
Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України після отримання другого траншу у розмірі 13500 грн.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників УСР в Хмельницькій області ДСР НП України та Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 121