Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

До 5 років позбавлення волі засуджено братів з Хмельниччини за незаконну вирубку лісу та опір правоохоронцям

За публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Хмельницької обласної прокуратури завершено апеляційний розгляд кримінального провадження стосовно двох жителів Шепетівщини.
 
Їх визнано винними у грабежі, поєднаному з насильством, незаконній порубці лісу та умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 186, ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 345 КК України).
 
Чоловіків засуджено до 5 років позбавлення волі кожного. Також конфісковано спеціально обладнаний маніпулятором автомобіль, який використовувався для незаконної рубки та вивезення лісових ресурсів.
 
Інцидент стався неподалік села Старий Кривин Нетішинської громади.
 
Двоє братів на автомобілі «УРАЛ» приїхали до лісопосадки, що на території підпорядкування «Укрзалізниці», та зрізали 26 дубів. Втім, під час завантаження дерев їх помітили працівники воєнізованої охорони станції «Шепетівка».
 
Охоронці намагались затримати правопорушників, але ті стали чинити опір: спершу відбивались, а тоді втекли. Один з них побіг у лісопосадку, а інший виїхав з місця на УРАЛі з частиною завантаженої деревини.
 
Охоронники звернулись до поліції. На місце виїхав дільничий офіцер та лісівники. При спробі затримання один з обвинувачених наніс побої і дільничому.
 
Чоловіків все ж затримали.
 
Сума завданих ними збитків навколишньому природному середовищу становить 440 тис грн. Вказані збитки вони зобов’язані відшкодувати «Укрзалізниці».
 
Вирок суду набрав законної сили.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 147