Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова провела нараду з прокурорами Хмельниччини

За дорученням Генерального прокурора заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова здійснила робочу поїздку на Хмельниччину, де провела нараду з керівним складом обласної прокуратури.
 
Вона наголосила на визначених пріоритетах у роботі цьогоріч. Також окреслила головні задачі для ефективного забезпечення реалізації функцій прокуратури в умовах російської агресії.
 
«Першочергово для кожного прокурора – людина, захист її прав та інтересів. Ми консолідуємо зусилля прокуратури, органів правопорядку, держави та громадянського сектору для зміни підходу у системі кримінальної юстиції на людиноцентричний. Люди повинні довіряти правоохоронним органам і розуміти, що їм допоможуть», – підкреслила Вікторія Літвінова.
 
Заступниця Генпрокурора зазначила, що надзвичайно важливим в умовах повномасштабного вторгнення росії є документування воєнних злочинів та злочинів проти основ нацбезпеки. Ще вагоміше для українського суспільства – покарання винних.
 
За її словами, ще одним потужним вектором роботи має стати підтримка потерпілих і свідків злочинів держави-агресора. Бо кожна з цифр у статистиці – це понівечена людська доля.
 
Вікторія Літвінова також акцентувала увагу на захисті прав дітей, які є потерпілими від домашнього насильства й інших протиправних дій.
 
«Важливим сьогодні є подолання байдужості до домашнього насильства. Дуже часто саме дитина стає його жертвою. Є випадки, коли систематичність насильства в родині призводить до тяжких, а інколи – непоправних наслідків. Завдання прокурорів полягає у повноцінному забезпеченні дотримання прав дітей на усіх стадіях розслідування та судового процесу», – наголосила Вікторія Літвінова.
 
Особлива увага – злочинам проти довкілля, боротьбі з протиправним використанням природних ресурсів, дотриманню прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах.
 
Заступниця Генпрокурора зазначила про недоліки в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку регіону.
 
Присутні озвучили пропозиції та визначили найперші кроки та алгоритми подальшої роботи.
 
Участь у нараді взяли керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник, його заступники, а також керівники окружних прокуратур та структурних підрозділів апарату.
 
 
 

кількість переглядів: 163