Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

У прокуратурі проведено семінар щодо захисту прав дітей та протидії домашньому насильству (ФОТО)

Сьогодні, 28 лютого, у Хмельницькій обласній прокуратурі відбувся семінар, на якому йшлося про роль та значення прокурорів в системі захисту прав дітей та протидії домашньому насильству.
 
У заході взяли участь працівники обласної та окружних прокуратур, представники Нацполіції, Хмельницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, БО «БФ «Рокада» в Хмельницькій області, спеціалізованої служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, ДУ «Центр пробації» в Хмельницькій області.
 
«З повномасштабним вторгненням в Україну проблематика домашнього насильства набуває загрозливих масштабів. Саме тому вжиття заходів щодо забезпечення ефективного досудового розслідування таких кримінальних проваджень визначено як пріоритет у роботі органів прокуратури», - наголосив заступник керівника обласної прокуратури Олександр Самбір, розпочинаючи роботу семінару.
 
Метою зустрічі є покращення механізму реагування, документування та розслідування фактів домашнього насильства в умовах сьогодення.
 
Учасники обговорили види, форми, причини домашнього насильства, нормативно-правові аспекти, принципи комунікації та взаємодії з постраждалими від протиправних дій.
 
Усі присутні дійшли єдиного висновку, що латентність цього виду злочинів є досить високою, а тому важливо відповідально, професійно, принципово і вчасно реагувати на кожен факт домашнього насильства, оскільки будь-який із них може призвести до непоправних наслідків.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 194