Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

«Наторгували» на мільйон гривень: на Хмельниччині викрито групу шахраїв, які продавали неіснуючий товар через Інтернет (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 8 особам у шахрайстві ( ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Встановлено, що група осіб (віком від 33 до 56 років) на популярному сайті безкоштовних оголошень створила безліч повідомлень з продажу комплектуючих до автомобілів та сільськогосподарської техніки з-за кордону.
 
Спілкуючись із потенційними покупцями, фігуранти просили передоплату за товар та відправляли реквізити банківських рахунків підконтрольних їм фіктивних підприємств для сплати завдатку. Щоб у потерпілих не виникало підозр, з ними укладали договори. Люди надсилали передоплату, однак бажаної покупки не отримували.
 
Під час досудового розслідування правоохоронці встановили причетність до злочинів вісьмох мешканців Хмельницької, Івано-Франківської областей та м. Київ. В їх оселях та автівках проведені санкціоновані обшуки. В ході слідчих дій вилучено 11 автомобілів, 63 мобільних телефони, грошові кошти, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів, печатки фіктивних підприємств, блокноти, документи.
 
На даний час задокументовано 23 факти злочинної діяльності фігурантів. Загальна сума завданої потерпілим шкоди становить понад 1 млн грн.
 
Наразі 6 підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання про обрання запобіжних заходів щодо інших - перебувають на розгляді в суді.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області. Оперативний супровід – працівники Управління карного розшуку ГУНП в області, департаменту кіберполіції та Управління СБУ в області.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 414