Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Прокурори Хмельниччини через суд зобов’язали Нетішинську міську раду зареєструвати право власності на 14 протирадіаційних укриттів

Рішеннями суду задоволено позови Шепетівської окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності Нетішинської міської ради і зобов’язання вжити заходів щодо державної реєстрації права власності на протирадіаційні укриття вартістю понад 300 млн грн.
 
Встановлено, що на 14 протирадіаційних укриттів загальною площею майже 9 тис кв м, які розміщені в багатоквартирних будинках міста, органом місцевого самоврядування не оформлено право власності.
 
Як наслідок, належне утримання об’єктів цивільного захисту, які можуть розмістити близько 7 тис осіб, не здійснювалось, що унеможливлює їх використання за призначенням та створює ризики для незаконного відчуження. Такі приміщення вважаються обмежено обороноздатними і не підлягають відчуженню з комунальної власності у приватну.
 
Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора про необхідність відповідачем узаконити споруди шляхом здійснення їх державної реєстрації.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 415