Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2023

Встановлення та поширення у суспільстві злочинного впливу, махінації з підробленими грошима, вимагання та наркотики – засуджено трьох мешканців Хмельниччини

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винними трьох жителів Хмельниччини у вчиненні ряду злочинів.           
 
Один з чоловіків, який раніше відбув покарання за умисне вбивство, заручившись підтримкою злочинного середовища Хмельницької області, після звільнення отримав статус «смотрящого» за Деражнянським районом. До його «повноважень» належало призначення раніше судимих осіб відповідальними за певні напрямки злочинної діяльності та їх координація.
 
Одним із видів протиправної діяльності зловмисник визначив придбання та реалізацію підробленої національної валюти. До «бізнесу» залучив двох спільників.
 
Також чоловіки займались вимаганням. «Жертвою» злочинців став мешканець м. Деражня, у якого вони безпідставно вимагали 35 тис грн.
 
Окрім того, один із засуджених збував амфетамін у виправній колонії, приховуючи наркотики в посилках з продуктами харчування.
 
«Смотрящого» визнано винним в умисному встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України), вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України), придбанні та зберіганні з метою збуту підроблених банкнот національної валюти України (ч. 2 ст. 199 КК України) та засуджено до 8 років позбавлення волі, з конфіскацією усього майна, окрім житла.
 
Один зі спільників відправиться за ґрати на 7 років 6 місяців, з конфіскацією усього майна, окрім житла. Його визнано винним у придбанні та зберіганні з метою збуту підроблених банкнот національної валюти України (ч. 2 ст. 199 КК України) та незаконному придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Третього - засуджено до 4 рокі в’язниці за вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України), придбання та зберігання з метою збуту підроблених банкнот національної валюти України (ч. 2 ст. 199 КК України)
 
До вироку суду чоловіки перебували під вартою.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 440