Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2023

Прокуратура Хмельниччини долучилась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» (ФОТО)

Акція "16 днів проти насильства" – це нагода ще раз нагадати громадськості про існування таких проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.
 
Насильство в умовах повномасштабної війни в Україні залишається однією з найбільш чутливих і гострих проблем, що потребує своєчасного реагування. Тому для прокуратури забезпечення ефективного розслідування кримінальних проваджень цієї категорії та притягнення винних до відповідальності є пріоритетним завданням.
 
З метою привернення уваги до проблем подолання насильства прокурорами Хмельниччини проведено ряд просвітницьких заходів у навчальних закладах регіону.
 
Упродовж листопада-грудня 2023 року ювенальними прокурорами проведено 34 бесіди та відкритих уроки у 26 загальноосвітніх  навчальних закладах області з більш як 1000 дітей.
 
Правоохоронці роз’яснили школярам поняття насильства, його види, шляхи запобігання та відповідальності за його вчинення. Застерегли щодо можливих ризиків комунікацій в соціальних мережах, від спілкування з незнайомцями, булінгу та його проявів під час освітнього процесу.
 
Часто людям, які зазнали насильницьких дій над собою, важко наважитися на те, щоб звернутися за допомогою, через страх відчути осуд. Проте, отримати вчасно допомогу надзвичайно важливо!
 
Наголошуємо, якщо ви зіштовхнулися або стали безпосереднім свідком насильства, – телефонуйте у поліцію за номером 102. 
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 472