Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2023

На Хмельниччині судитимуть комунальників причетних до загибелі двох дітей

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника та контролера пічного господарства міського комунального аварійно-технічного підприємства житлово-комунального господарства за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель двох дітей та підробленні документів (ч. 2 ст. 272, ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України).
 
Події відбулися в жовтні 2020 року в обласному центрі.
 
Встановлено, що начальник комунального підприємства допустив до виконання робіт з підвищеною небезпекою працівника без належного контролю  та забезпечення останнього засобами індивідуального захисту і приладом для перевірки тяги вентиляційних та димових каналів.
 
Контролером, в свою чергу, неналежним чином проводилося обстеження системи вентиляції у квартирі, де проживали малолітні.
 
Хоча вентиляційна система не відповідала вимогам нормативно-правових актів, відповідальним працівником жодних дій до усунення порушень вжито не було, а до акту про здійснення перевірки внесено недостовірні відомості технічного стану димових та вентиляційних каналів.
 
Такі дії призвели до того, що двоє хлопчиків 4 та 9 років отруїлись чадним газом та померли.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 362