Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

Незаконне видобування надр на території Національного природного парку «Подільські Товтри» - учасникам організованого злочинного угрупування повідомлено про підозру (ФОТО)

З листопада 2022 по червень 2023 року троє чоловіків без спеціального дозволу на користування надрами організували видобування корисних копалин загальнодержавного значення - сланцю глинистого.
 
Незаконну діяльність розгорнули на земельній ділянці на території Національного природного парку «Подільські Товтри» в Кам’янець-Подільському районі.
 
Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України при спробі збуту корисних копалин.
 
Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили знаряддя вчинення злочину, грошові кошти, каміння породи сланець глинистий, мобільні телефони.
 
Раніше, за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури, чоловікам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 240 КК України (незаконне видобування надр). Наразі оголошена додаткова підозра - за вчинення злочину у складі організованої злочинної групи (ч. 4 ст. 240 КК України).
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 5 до 8 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 461