Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2023

Керівництво Хмельницької обласної прокуратури відвідало Шепетівську та Замкову виправні колонії (ФОТО)

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник та перший заступник керівника Юрій Висоцький відвідали державні установи «Шепетівська виправна колонія (№ 98)», «Замкова виправна колонія (№ 58) та Шепетівську багатопрофільну лікарню ЦОЗ ДКВС в Хмельницькій області, де проходять лікування засуджені.
 
Під час візиту увагу зосереджено на додержанні конституційних прав в’язнів, їх медико-санітарному та матеріально-побутовому забезпеченні, належному забезпеченні у сфері цивільного захисту від надзвичайних ситуацій та облаштуванні відповідних укриттів.
 
Очільник відомства провів особистий прийом засуджених, у тому числі тих, які відбувають покарання у виді довічного позбавлення волі.
 
Питання, порушені перед прокурором, стосувалися здебільшого надання правової допомоги, умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, зарахування відбутого терміну покарання у виді обмеження волі до покарання у вигляді позбавлення волі.
 
На всі питання в’язні отримали ґрунтовні відповіді.
 
Довідково: Шепетівська виправна колонія є однією з найбільших пенітенціарних установ України закритого типу, де відбуває покарання 677 засуджених. Розташована вона поблизу с. Климентовичі Шепетівського району Хмельницької області.
Замкова виправна колонія є установою максимального рівня безпеки, в якій передбачено утримання засуджених, як у звичайних житлових приміщеннях, так і в приміщеннях камерного типу. В останніх утримують засуджених до довічного позбавлення волі. Нині у колонії 264 ув’язнених, з них 157 – засуджені до довічного позбавлення волі.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 737