Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2023

Судитимуть п’яного водія, який у Хмельницькому на смерть збив пішохода і втік (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 30-річного чоловіка за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, умисного невиконання постанов суду та завідомого залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 382, ч. 1 ст. 135 КК України).
 
Дорожньо-транспортна пригода сталася у вересні на Копистинському шосе в Хмельницькому.
 
Автомобіль «ВАЗ 2115» збив 41-річного хмельничанина, який йшов по дорозі. Чоловік від отриманих травм загинув.
 
Водій «ВАЗу» зник з місця аварії. Аби його спіймати у поліції ввели план «Перехват». Невдовзі зловмисника знайшли та затримали.
 
Водієм виявився 30-річний житель села Копистин. Перевірка показала, що на момент аварії він був п’яний.
Також під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений не мав права керувати авто, оскільки лише за цей рік 6 разів притягувався до адміністративної відповідальності. Його позбавлено права керувати транспортними засобами на 10 років.  
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням поліції ГУНП у Хмельницькій області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 612