Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

За апеляцією прокуратури скасовано виправдувальний вирок щодо кам’янчанина

Хмельницьким апеляційним судом за апеляційною скаргою прокуратури скасовано необґрунтований вирок суду першої інстанції, яким виправдано кам’янчанина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 185, ч. 3 ст. 369 КК України (крадіжка та пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).
 
Прокурорами доведено, що засуджений вчинив крадіжку грошових коштів з банківської карти місцевої жительки та намагався уникнути кримінальної відповідальності шляхом надання неправомірної вигоди слідчому.
 
Суд першої інстанції виправдав 44-річного чоловіка, однак  прокуратура категорично із цим не погодилася та звернулася до апеляційного суду з вимогою скасувати вирок. За результатами апеляційного розгляду суд, врахувавши чітку і послідовну позицію публічного обвинувачення, підтримав позицію прокуратури та ухвалив новий вирок, яким вказану особу засуджено за інкриміновані кримінальні правопорушення та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 468