Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

Привласнення 1,1 млн грн на будівництві амбулаторій – на Хмельниччині судитимуть директора будівельного підприємства та інженера з технагляду

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а також інженера з технічного нагляду за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, обвинувачені розробили «схему» освоєння бюджетних субвенцій на побудову амбулаторій загальної практики сімейної медицини в одному з районів Хмельниччини. Вони вносили до актів виконаних робіт недостовірні відомості про їх обсяги та вартість.
 
Після фінансування будівельно-монтажних робіт керівник підприємства та інженер з технагляду використали частину коштів для безпосереднього виконання взятих на себе зобов’язань, іншу – привласнили.
 
Унаслідок протиправних дій під час будівництва двох амбулаторій обвинувачені завдали збитків на суму близько 1,1 мільйона гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 781