Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2023

До 3 років за ґратами засуджено державну реєстраторку, яка незаконно внесла зміни до реєстру обтяжень на майно

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури Хмельницьким апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок суду першої інстанції та ухвалено новий за фактом незаконного внесення державним реєстратором змін до Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).
 

Жінку засуджено до позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права обіймати посади у сфері реєстрації прав на такий же строк та 17 тис грн штрафу.
 

Прокурор у суді довів, що реєстраторка неправомірно та безпідставно виключила з державного реєстру відомості про арешт будинку на околиці обласного центру та земельної ділянки, на якій він розташований.
 

Вказані обмеження застосовувались судом через вирішення спору про поділ колишнім подружжям спільно нажитої нерухомості вартістю понад 1 млн грн.
 

Окрім того, ще раніше засуджено чоловіка, в інтересах якого діяла засуджена, котрий у такий злочинний спосіб намагався присвоїти усе майно.
 

За шахрайство та незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт (ч. ч. 2, 3 ст. 190, ч. 1 ст. 388 Кримінального кодексу України), йому призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі, від відбування якого звільнено із встановленням іспитового строку 1 рік.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 677