Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Вимагання грошей та погрози «вивезти у ліс» – у місті Хмельницькому чоловік намагався збагатитись за рахунок знайомого

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького повідомлено про підозру 26-річному чоловіку за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану).
 

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.
 

За даними слідства, два тижні тому зловмисник вирішив заволодіти майном свого 20-річного знайомого.
 

Вимагав передати йому 60 тисяч гривень, а коли отримав відмову – застосовував насилля та погрожував «вивезти у ліс» для розправи за невиконання.
 

Ба більше, коли потерпілий все ж віддав зловмиснику 8 тисяч гривень, аби домогтись більшого, вимагач завдав йому ушкоджень та залякав погрозами «навідатись до батьків».
 

Під тиском загрози для життя і здоров’я, у тому числі своїх рідних, чоловік був змушений передати решту коштів вимагачу.
 

Після цього його викрито правоохоронцями.
 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Хмельницького районного управління поліції за оперативного супроводу кримінальної поліції Головного управління Нацполіції України в області.
 
 
Довідково: санкція ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 721