Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

З нагоди Дня юриста прокуратура відкрила двері для студентів

Напередодні Дня юриста студенти Хмельницького Національного університету та Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту відвідали Хмельницьку обласну прокуратуру.
 
Молодь, яка завітала до прокуратури області на екскурсію, невдовзі може прийти сюди на практику і залишитись на роботу. Тому відвідини розпочались спілкуванням з начальником відділу кадрів Русланом Сидельниковим, який розповів гостям про функції прокуратури та її структуру. Особливу увагу приділив інформації про процедуру добору в органи прокуратури та новели законодавства в цій сфері.
Начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Петро Нікітюк ознайомив присутніх з актуальними для підліткового середовища питаннями, зокрема поняттям юридичної відповідальності та її різновидів, віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність та метою кримінального покарання. Також, зі слухачами обговорено додаткові гарантії, що надані кримінальним процесуальних законом для неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом.
 
Також майбутні юристи мали змогу відвідати музей Хмельницької обласної прокуратури, де прослухали цікаву екскурсію і познайомились з рідкісними експонатами, що ілюструють історичний шлях розвитку інституту прокуратури на Хмельниччині.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 619