Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

За вимагання грошей та збут наркотиків судитимуть трьох учасників організованого злочинного угрупування (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох мешканців Шепетівського району за фактами незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотиків, вимагання, торгівлі людьми та незаконного зберігання зброї та боєприпасів.
 
За даними слідства, організував діяльність неодноразово судимий мешканець Нетішина. Як спільників залучив осіб з кримінальним досвідом, з якими познайомився під час спільного перебування у місцях позбавлення волі.
 
Зловмисники знайшли чоловіка, якого змушували постачати та збувати метадон. У разі відмови - погрожували або ставили на так званий «лічильник» - 5-10 тисяч гривень щомісяця. Аби підняти вартість «товару», подрібнювали пігулки до порошкоподібного стану. Надалі збували PVP та метадон серед наркозалежних та інших осіб методом «з рук у руки».
 
Окрім того під час обшуків в організатора угрупування виявили зброю та боєприпаси, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
 
Лідера організованої злочинної групи судитимуть за ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин) ч. 4 ст. 149 (торгівля людьми), ч. 2 ст. 263 КК України (незаконне зберігання зброї та боєприпасів) КК України. Одного спільника - за ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин) КК України. Ще одного фігуранта – за ч. 3 ст. 307 КК України.
 
Усі обвинувачені знаходяться під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 600