Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

На Хмельниччині засуджено прихильника Шарія, який заперечував існування Української держави та закликав до підтримки окупантів (ФОТО)

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винним 31-річного жителя Хмельницького району у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу або на захоплення державної влади, колабораційній діяльності та визнанні збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 1  ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Його засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10 років.
 
Прокурори довели, що місцевий житель позиціонував себе як представник прокремлівського руху «народовластие».
 
Після повномасштабного вторгнення військ рф він масово поширював в інтернеті агітацію на підтримку окупантів та виправдовував злочини рашистів.
 
Висловлював ідеї щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.
 
Для розгону деструктивного контенту агітатор створив десятки проросійських спільнот та сторінок у соцмережах.
 
Як першоджерело для наповнення інтернет-ресурсів використовував ютуб-канал ворожого пропагандиста Шарія, якому повідомлено про підозру у державній зраді.
 
Такими діями провокатор намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в області і тим самим допомагав агресору у війні проти України.
 
На період досудового розслідування та судового розгляду чоловік перебував під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими управління СБУ в області.
 
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 817