Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

Замість сільгосппродукції виробляв деревне вугілля – повідомлено про підозру приватному підприємцю з Летичева

За процесуального керівництва Летичівської окружної прокуратури повідомлено про підозру підприємцю за фактом забруднення, псування та безгосподарського використання земель (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 254 КК України).
 
Будучи фізичною особою-підприємцем підозрюваний самовільно зайняв земельну ділянку призначену для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та вирішив використати її для випалювання деревного вугілля.
 
Не маючи жодного дозволу, чоловік встановив на ділянці 11 піролізних пічок та налагодив виробництво.
 
Такими діями порушено структуру ґрунту та спричинено забруднення земель шкідливими речовинами, що становить небезпеку для довкілля.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Хмельницьким районним управлінням поліції ГУНП в Хмельницькій області.
 
Довідково: найсуворіше покарання інкримінованих статей передбачено санкцією ч. 1 ст. 254 Кримінального кодексу України - штраф від 17000 до 51000 грн або обмеженням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2330