Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

За поширення злочинного впливу та опір працівнику правоохоронного органу судитимуть в’язня СІЗО

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 41-річного хмельничанина за фактом встановлення та поширення злочинного впливу, вчинене в слідчому ізоляторі, та опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 342 КК України).
 
Слідством встановлено, що перебуваючи в слідчому ізоляторі за підозрою у вчиненні умисних тяжких та особливо тяжких злочинів, чоловік здобув повагу та авторитет серед ув’язнених та став відповідальним за так званий «общак».
 
Після отримання злочинного статусу «смотрящого» він особисто здійснював збір та розподіл коштів, забезпечував наповнення «злодійської каси» та координував діяльність арештованих осіб, надаючи вказівки, накази і розпорядження.
 
Окрім того, злочинець поводив себе агресивно з працівниками колонії. Під час отримання посилки виражався нецензурною лайкою в бік адміністрації установи, вирвав з рук недоглянутий пакунок та, намагаючись самовільно залишити приміщення, схопив за шию наглядача, який перегородив йому дорогу, а потім відштовхнув від дверей, завдавши тілесних ушкоджень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області, оперативний супровід – співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2212