Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

Прокурори Хмельниччини домоглись повернення у комунальну та державну власність земель лісового та водного фонду загальною вартістю понад 42 млн грн

Прокурори Хмельницької обласної та Хмельницької окружної прокуратур у судах довели, що дві земельні ділянки незаконно вибули з державної та комунальної власності.
 
Так, земельна ділянка водного фонду на території Гвардійської сільської ради площею 2 га вартістю 14,3 млн грн незаконно надана у власність фізичній особі під виглядом земель сільськогосподарського призначення.
 
Інша земельна ділянка лісового фонду площею 7,4 га вартістю понад 28 млн грн  наказом ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області передана сільській раді в комунальну власність як земля сільськогосподарського призначення.
 
Як виявилось, частина ділянки відноситься до земель лісового фонду та перебуває в постійному користуванні ДП «Старокостянтинівське лісове господарство».
 
Суди погодилися з доводами прокурорів про незаконність передачі земель та зобов’язали повернути ділянки у власність Гвардійської сільської ради та Хмельницької обласної військової адміністрації.
 
Наразі рішення виконані.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1403