Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2023

На Хмельниччині директорку та лікарку приватної клініки підозрюють у наданні фіктивних послуг

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору приватної клініки та лікарю-педіатру за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї, повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 362 КК України).
 
Встановлено, що керівниця та працівниця клініки, протягом 2022-2023 років, вносили до електронної системи неправдиві дані стосовно надання медичних послуг пацієнтам, хоча фактично вони жодної допомоги не отримували.
 
Чинили протиправні дії з метою заволодіння бюджетними коштами, одержаними від держави як відшкодування за надання послуг населенню.
 
Жінкам обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту. Директор звільнилась, а лікаря - відсторонено від посади.
 
Вирішується питання про повідомлення їм додаткової підозри за ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників кіберполіції та Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2472