Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2023

Олексій Олійник під час координаційної наради з правоохоронцями: основне зараз – забезпечити, щоб кожна людина постійно відчувала себе в безпеці

Керівник Хмельницької обласної прокуратури провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності в регіоні в умовах дії воєнного стану.
 
Олексій Олійник наголосив, що за рік спільна злагоджена робота дала реальні позитивні результати: «Зменшилась кількість умисних вбивств та умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, вимагань, порушень правил безпеки руху, що спричинили смерть потерпілого, незаконних заволодінь транспортним засобом».
Серед незмінних пріоритетів – забезпечення відповідальності рф за воєнні злочини, протидія злочинам проти національної безпеки та боротьба з корупцією.
 
З початку 2023 року до суду направлено 47 обвинувальних актів за фактами, пов’язаними з військовою агресією та 79 – у сфері протидії корупційним правопорушенням.
 
Очільник відомства підкреслив, що не можна забувати і про інші проблеми. Зокрема про злочини, які стосуються неповнолітніх, та домашнє насильство.
 
«На жаль, під час війни ці проблеми не відступають, а лише загострюються. Кількість таких злочинів збільшилась майже удвічі».
 
Він наголосив, що головний, стратегічний пріоритет для всіх органів правопорядку – забезпечити, щоб кожна людина постійно відчувала себе в безпеці і завжди розраховувала на механізми відновлення справедливості.
 
На території області у 3,3 рази спостерігається ріст шахрайств. Тому протидія злочинам цієї категорії також потребує посиленої уваги.
 
«За цей рік ми спільно досягли реальних позитивних результатів. Однак, як бачите, проблемних питань, які потребують узгодження спільних заходів, також вистачає. Тому висновок один – потрібно посилити роботу», - підсумував Олексій Олійник.
 
У нараді взяли участь виконувач обов’язків начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, начальник ГУНП в Хмельницькій області Руслан Герасимчук, виконувач обов’язків начальника Управління СБУ у Хмельницькій області Олексій Прокопенко, директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому Роман Богданов, начальник Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НП України Валерій Онісьєв, начальник Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Департаменту СР НП України Юрій Хрін, начальник відділу протидії кіберзлочинності в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції НП України Олег Дядик, начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Олександр Щербатюк, керівник Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Микола Мерет, начальник Хмельницького зонального відділу Військової служби правопорядку Олексій Бєхтєрєв, виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірина Зленко та інші представники правоохоронних органів.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 493