Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

На Хмельниччині повідомлено про підозру ще одній особі, причетній до загибелі двох дітей

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури      повідомлено про підозру контролеру пічного господарства міського комунального аварійно-технічного підприємства житлово-комунального господарства за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель двох дітей (ч. 2 ст. 272 КК України).
 
Події відбулися в жовтні 2020 року в обласному центрі.
 
Встановлено, що працівником комунального підприємства неналежним чином проводилося обстеження димових та вентиляційних каналів у квартирі, де проживали малолітні.
 
Хоча система вентиляції не відповідала вимогам нормативно-правових актів, відповідальним працівником жодних дій до усунення порушень вжито не було.
 
Такі дії призвели до того, що двоє хлопчиків 4 та 9 років отруїлись чадним газом.
 
Одна дитина загинула через декілька годин після отруєння, а його старший брат - помер через два дні в реанімаційному відділенні лікарні.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1499