Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

Засуджено мешканку Хмельницького, яка заперечувала збройну агресію рф та визнавала правомірною окупацію частини українських територій

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винною медпрацівницю у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).
 
Встановлено, що у спілкуванні з пацієнтами жінка просувала кремлівські наративи та заявляла, що «України як такої не має бути».
 
Прихильниця рашизму стверджувала, що росія вторглась, бо «Україна напала б на Донбас і Крим» і «путін проводить в Україні «спецоперацію», а не війну, захищаючи цим самим території рф та російський народ».
 
Звірства загарбників у Бучі, Ірпені, Ізюмі вона називала «казками» і звинувачувала у всьому українських захисників, які, мовляв, ці злочини й вчинили.
 
Крім того, зловмисниця схвалювала ворожі обстріли цивільного населення, називала полк «Азов» «фашистами та есесівцями», які «вбивали та грабували маріупольців».
 
Її засуджено до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна та із застосуванням ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням терміном на 3 роки.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Управління СБУ в області.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2122