Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

Олексій Олійник розповів про покарання винних у вчиненні ДТП (ФОТО)

У Хмельницькій обласній прокуратурі відбулась пресконференція керівника з питань попередження порушень у сфері дорожнього руху та притягнення винних у вчиненні ДТП до відповідальності.
 
Очільник відомства Олексій Олійник повідомив про проведення в обласній прокуратурі спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів з вказаних питань.
 
«Під час наради ми обговорили ряд спільних заходів, спрямованих на попередження ДТП. Розглянуто питання збільшення на території області камер фотовідеофіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, попередження вчинення правопорушень водіями в стані алкогольного сп’яніння, вчинення ДТП за участю військовослужбовців, а також стану досудового розслідування кримінальних правопорушень за вказаними фактами», - додав керівник прокуратури.
 
З початку року на Хмельниччині сталося майже 1800 автопригод, в яких пів тисячі людей травмовано та понад 60 - загинуло.
 
Кількість кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту в області зросла на 24%.
                       
З початку року правоохоронцями розпочато 23 кримінальних провадження за фактами ДТП, де постраждали діти.
                       
Основними причинами ДТП є недодержання дистанції, порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості та керування транспортним засобом у стані сп’яніння.
                       
Як повідомив керівник прокуратури, упродовж року водіями у стані алкогольного сп’яніння вчинено 132 ДТП.
                       
«Гострою стала проблема дорожньо-транспортних пригод за участю осіб, які пересуваються на велосипедах та електросамокатах, які можна орендувати ледь не на кожному кроці. Це питання, з-поміж інших, обговорено на спільній нараді, де визначено шляхи профілактики таких порушень», - відмітив прокурор.
 
«Занепокоєння викликає кількість ДТП за участю військових. Тому на заході обговорили і питання щодо підвищення рівня профілактики у військових частинах та інших формуваннях», - зазначив очільник.
                           
З початку року зареєстровано 35 кримінальних проваджень за фактами вчинення ДТП за участю військовослужбовців, які керували транспортними засобами, 6 з них – вчинені в стані алкогольного сп’яніння, 15 людей загинуло.
 
Також Олексій Олійник відповів на питання журналістів, розповів про розслідування окремих фактів ДТП та винесені у кримінальних провадженнях вироки.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1835