Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2023

Олексій Олійник провів нараду з прокурорами регіону та окреслив пріоритетні напрями роботи відомства

Сьогодні, 17 серпня 2023 року, керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник провів оперативну нараду, на якій проаналізовано результати роботи та обговорено нагальні завдання відомства.
 

«Захист інтересів кожної людини – головний принцип, що лежить в основі роботи прокурора», – підкреслив керівник.
 

Винятково важливе значення має організація належного розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів, пов’язаних зі збройною агресією окупанта. Прокурорами регіону з лютого 2022 року до суду направлено 111 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях цієї категорії.
 

В умовах дії правового режиму воєнного стану органи прокуратури Хмельниччини продовжують ефективно виконувати свої конституційні функції.
 

Свідченням цього є заявлені на захист інтересів держави позови на суму 8,7 млрд грн, повернуті 1300 га земель на суму 1,4 млрд грн. Загальна вартість активів, щодо яких судами за позовами прокуратури винесено рішення, складає 3,4 млрд грн.
 

Спільними зусиллями правоохоронців краю активізовано роботу на пріоритетних напрямках. До суду направлено обвинувальні акти про вчинення 70 корупційних кримінальних проваджень, 46 проваджень у сфері бюджетних та 39 – у сфері земельних правовідносин.
 

Викрито 8 злочинних угрупувань у складі 27 учасників.
 

Попри досягнуті результати, головною темою для обговорення стали напрямки діяльності, які потребують додаткових зусиль.
 

Очільник відомства зосередив увагу на основних пріоритетах – посилення протидії кіберзлочинам, неправомірному використанню гуманітарної та благодійної допомоги, організованій злочинності, незаконному перетину державного кордону, витрачанню бюджетних коштів, у тому числі, виділених на відновлення зруйнованої інфраструктури та утримання споруд цивільного захисту, відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями.
 

За результатами оперативної наради визначено та заплановано ряд конкретних заходів, спрямованих на підвищення результативності та ефективності діяльності органів прокуратури області.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2833