Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2023

Ремонт каналізаційної системи зі збитками майже пів мільйона гривень – на Хмельниччині підозрюють директора комунального підприємства та директора товариства підрядника

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного із комунальних підприємств області за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та директору товариства підрядника - за фактами заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в великих розмірах та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, під час виконання у 2019 році робіт з технічного переоснащення каналізаційної насосної станції на суму близько 13 млн грн підрядник завищив вартість обладнання та надав директору комунального підприємства на підпис неправдиві документи.
 
Службовець не перевірив достовірність даних та підписав акти виконаних робіт, що спричинило зайве перерахування коштів територіальної громади у сумі майже 500 тис грн.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 918