Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2023

Незаконне виготовлення і збут канабісу та амфетаміну на понад пів мільйона гривень щомісяця – на Хмельниччині ліквідовано злочинну групу

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 5 учасникам злочинної групи у вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, хмельничанин налагодив виробництво та збут на території обласного центру амфетаміну та канабісу в особливо великих розмірах.
 
До своєї діяльності залучив ще 4 місцевих жителів.
 
Виготовляли наркотики в квартирі одного з фігурантів. Товар підозрювані передавали покупцям особисто або через закладки, залишаючи їх в обумовлених місцях.
 
За оперативною інформацією оборудки «магазину» сягали понад пів мільйона гривень щомісяця.
 
Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили близько 130 грамів порошкоподібної речовини схожої на амфетамін, понад 3 кг канабісу, 700 грамів фенілнітропропену, прекурсори, електронні ваги, мобільні телефони, ноутбук, планшети.
 
Вилучені речові докази направлені на експертизи.
 
Наразі за клопотаннями слідчого і прокурора 4 підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Стосовно п’ятого – триває судовий розгляд.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 889