Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2023

На Хмельниччині повідомлено про підозру громадянину білорусі, який публічно виправдовував збройну агресію рф та поширював заклики до поділу України (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину білорусі за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, розпалювання національної ворожнечі та ненависті, пропаганда війни, виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Прихильник злочинної політики кремля проживає у Хмельницькому. Тут він і потрапив у поле зору спецслужб.
 
Зловмисником виявився 68-річний громадянин білорусі, який вже понад 10 років проживає в Україні. Він відкрито підтримував дії російської влади та активно поширював антиукраїнські наративи.
 
Через особисту сторінку у забороненій соціальній мережі «ВКонтактє», фігурант висловлював сподівання на перемогу армії агресора та усіляко возвеличував окупантів, які «воюют так, чтобы сберечь объекты инфраструктуры, сберечь людей, максимально меньше нанести урон» і взагалі «особенностью русского солдата является то, что он несет мир и счастье всем народам».
 
У свої дописах він дискредитував українських захисників та військово-політичне керівництво держави, розпалював національну ворожнечу та ненависть.
 
Ініційовані у межах кримінальних проваджень експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України.
 
За скоєне йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 976