Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

На Хмельниччині членам організованої злочинної групи, які займались збутом амфетаміну, оголосили підозри

Мешканці Кам’янець-Подільського району займались виготовленням та збутом амфетаміну методом закладок.
 
Підозрювані обладнали приміщення літньої кухні на території домогосподарства одного з них спеціальним інвентарем та лабораторним посудом для виготовлення амфетаміну.
 
Збували заборонену речовину методом закладок. Для зручності безконтактного спілкування з клієнтами використовували спеціальний телеграм-канал, а для розрахунку використовували електронний гаманець. Частину зароблених від продажу наркотиків грошей витрачали на закупівлю прекурсорів для виготовлення чергових партій амфетаміну.
 
Крім того, один з підозрюваних за місцем проживання зберігав боєприпаси без передбаченого законом дозволу.
 
У фігурантів проведено ряд санкціонованих обшуків, в ході яких поліцейські вилучили пакети з амфетаміном, більше сотні готових закладок, пакувальний матеріал, електронні ваги, банківські картки, мобільні телефони та sim-картки до них, обладнання для виготовлення наркотиків.
 
Раніше чоловікам оголосили про підозри за сімома статтями Кримінального кодексу України. Наразі, за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури, оголошена додаткова підозра - за вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи.
 
Їм загрожує до 12 років ув’язнення.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу працівників управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області ДБН НПУ.
 
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1097