Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

У зловживанні службовим становищем підозрюється посадовиця Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовиці Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Встановлено, що підозрювана всупереч закону, зловживаючи своїм службовим становищем, погодила накази про передачу 17 земельних ділянок загальною площею понад 33 га, які перебували у постійному користуванні фермерського господарства, у приватну власність третім особам.
 
Як наслідок, з власності держави незаконно вибули землі вартістю майже 2 млн грн.
 
Жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням поліції ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1586