Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2023

Перед судом постане хмельничанин, який продавав неіснуючий товар в інтернеті

Прокурорами Окружної прокуратури міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт стосовно 35-річного місцевого жителя за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Перебуваючи на іспитовому терміні за вчинення аналогічних злочинів, аферист продовжив ошукувати довірливих громадян.
 
Встановлено, що чоловік на одному з популярних інтернет-майданчиків розміщував неправдиві оголошення про продаж різних товарів: дров, радіаторів, парогенераторів, бочок «Єврокуб» тощо.
 
Із покупцями «продавець» зв’язувався по телефону, через телефон передавав їм і реквізити банківських рахунків, на які й отримував кошти. Після отримання завдатків зловмисник видаляв оголошення з мережі та припиняв виходити на зв'язок.
 
Правоохоронці зібрали докази причетності обвинуваченого до близько 40 епізодів шахрайських дій.
 
Під час санкціонованого обшуку у шахрая вилучили ноутбук, декілька мобільних телефонів, банківські картки та близько десяти сім-карток.
 
За скоєне йому загрожує до восьми років ув’язнення.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління ГУНП в Хмельницькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1251