Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2023

За позовом Кам’янець-Подільської окружної прокуратури припинено неправомірне використання 100 га землі вартістю понад 22 млн грн

За результатами розгляду позову Кам’янець-Подільської окружної прокуратури Господарським судом Хмельницької області визнано недійсним договір про виконання сільськогосподарських робіт суб’єктом господарювання та зобов’язано звільнити земельну ділянку площею 100 га.
 
Прокуратурою встановлено, що у серпні 2020 року між Державним підприємством "Центр сертифікації та експертизи насіння і садівного матеріалу" та фермерським господарством укладено договір про виконання сільськогосподарських робіт, а саме вирощування на земельній ділянці сої та озимої пшениці.
 
Однак договір укладено з порушенням чинного законодавства, з метою приховання іншого правочину, який вони насправді вчинили. Фактично було укладено договір оренди земельної ділянки.
 
Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави та припинення неправомірного використання землі, прокуратура звернулась до суду.
 
Відповідно до судового рішення договір про виконання сільськогосподарських робіт розірвано, а відповідача зобов’язано звільнити землі вартістю понад 22 млн грн.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1142