Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2022

Хмельницька обласна прокуратура домоглась повернення у державну власність земель ландшафтного заказника місцевого значення на Кам’янеччині

За результатами розгляду апеляційної скарги Хмельницької обласної прокуратури судом прийнято рішення про повернення в державну власність земель ландшафтного заказника місцевого значення «Староушицький».
 
Встановлено, що Кам’янець-Подільською районною державною адміністрацією надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність для ведення садівництва.
 
Між тим, у жодному з документів не було зазначено, що надана земля є частиною ландшафтного заказника місцевого значення «Староушицький», який створений з метою збереження мальовничих крутосхилів та унікального берегового ландшафту.
 
Передавати такі землі у приватну власність законом заборонено.
 
Реагуючи на вказані порушення, прокуратура звернулась з позовом до суду. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог, тому з метою захисту інтересів держави прокурори звернулись до апеляційного суду.
 
Рішенням Хмельницького апеляційного суду протиправне розпорядження визнано недійсним, а земельна ділянка площею 0,0912 га вартістю майже пів мільйона гривень підлягає поверненню до державної власності.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1015