Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

Прокуратура Хмельниччини долучилась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» (ФОТО)

Кампанія "16 днів проти насильства" проводиться щорічно з 25 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
 
Для прокуратури забезпечення ефективного розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством, та притягнення винних до відповідальності є пріоритетним завданням. Кількість таких правопорушень, вчинених в області у 2022 році, зменшилась на 67 % в порівнянні з минулим роком.
 
Виконуючи функцію публічного обвинувачення, прокурорами у суді доведено вину ряду кривдників, які вчиняли неправомірні дії щодо рідних.
 
Так, апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким до 13 років 6 місяців позбавлення волі засуджено 35-річного чоловіка за зґвалтування малолітнього сина співмешканки.
 
У Верховному Суді відстояли покарання для 44-річного кривдника за розбещення неповнолітньої доньки та знівечення їй обличчя. Він проведе за ґратами 8 років 6 місяців.
 
Також ювенальними прокурорами проведено бесіди та відкриті уроки у 29 загальноосвітніх навчальних закладах області.
 
Прокурори роз’яснили школярам поняття насильства, його види, шляхи запобігання та відповідальності за його вчинення. Застерегли щодо можливих ризиків комунікацій в соціальних мережах, від спілкування з незнайомцями, булінгу та його проявів під час освітнього процесу. Дітям продемонстрували перший український мультимедійний фільм про онлайн-безпеку.
 
Приділено також увагу безпеці дорожнього руху, зокрема, важливості використання світловідбиваючих елементів на одязі чи речах.
 
Саме з цією метою учням подарували флікери. Діти одразу ж їх закріпили на верхньому одязі та були дуже задоволені таким подарункам.
 
Окрім того, прокурором, із залученням психолога Хмельницького міського центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді, проведено заняття просвітницько-виховного характеру з неповнолітніми ув’язненими в державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор».
 
 
  
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1213