Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2022

Пропонував вирішити питання з оформлення фіктивних документів щодо непридатності до проходження військової служби – повідомлено про підозру колишньому депутату однієї з районних рад області (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому депутату однієї з районних рад області, який одержав від громадянина неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
За даними слідства, чоловік запевняв, що має вплив на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки і за грошову винагороду може вирішити питання з виготовлення фіктивних документів щодо непридатності до проходження військової служби в лавах Збройних сил України, необхідних для безперешкодного перетину державного кордону, в умовах воєнного стану, чоловіками призовного віку.
 
Його затримано «на гарячому» під час одержання від хмельничанина 6000 доларів США, що еквівалентно майже чверті мільйона гривень.
 
Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.
 
Досудове розслідування у провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1108