Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2022

На Хмельниччині до 5 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який серед білого дня вкрав мопед

За публічного обвинувачення Шепетівської окружної прокуратури суд визнав винним 34-річного жителя Шепетівки у незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі.
 
Прогулюючись містом, зловмисник запримітив мопед «Honda», залишений власником біля відділення поштового зв’язку, і не зволікаючи, відкотив його до квартири сестри.
 
Із проханням допомогти розшукати мототранспорт до поліції звернулась потерпіла жінка. Оперативники визначили маршрут пересування правопорушника, а згодом і його місцезнаходження.
 
Засуджений вже має судимість за скоєння пограбування та має не зняту та непогашену судимість.
 
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
 
Нагадуємо про особливості відповідальності за кримінально карані посягання в умовах воєнного стану!!!
У пункті 11 частини 1 статті 67 КК України закріплено, що вчинення злочину з використанням умов воєнного стану є обставиною, яка обтяжує покарання.
Разом з тим, у березні цього року законодавцем посилено відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень в умовах воєнного або надзвичайного стану та склади кримінальних правопорушень, передбачених у статтях 185 (крадіжка), 186 (грабіж), 187 (розбій), 189 (вимагання), 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) доповнено цією кваліфікуючою ознакою.
Відтак відповідальність стала жорсткішою та передбачає основне покарання виключно у виді позбавлення волі на строк від 5 до 15 років.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1127