Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2022

Незаконний збут алкоголю і цигарок: двом особам на Хмельниччині повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури двом жителькам міста Хмельницького повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, транспортуванні з метою збуту та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України).
 
Під час досудового розслідування встановлено, що «бізнес» організували дві хмельничанки.
 
Протягом 2021-2022 років вони придбали біля 500 літрів алкогольної продукції сумнівного походження та понад 500 пачок незаконно виготовлених тютюнових виробів, більшу частину з яких реалізували на території області.
 
Відповідно до висновків експертних досліджень вказані підакцизні товари не відповідають вимогам ДСТУ.
 
На даний час вирішується питання про обрання спільникам запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Довідково: санкція ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу від 85 до 170 тис грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1101