Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2022

До 9 років за ґратами засуджено жителя Старокостянтинівщини за збут канабісу

За публічного обвинувачення Хмельницької окружної прокуратури суд визнав винним 59-річного чоловіка у вчиненні правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів в особливо великих розмірах, а також у носінні та зберіганні вогнепальної зброї (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 310, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).
 
У весняно-літній період 2020 року мешканець с. Самчики, що на Старокостянтинівщині, посіяв на своїй присадибній ділянці рослини конопель та всіляко сприяв їх росту: спушував ґрунт, прополював та піддобрював, а в подальшому виготовив і зберігав наркотичний засіб – канабіс.
 
Для збуту наркотиків чоловік залучив односельчанина, який підшукував «клієнтів».
 
Під час проведення санкціонованого обшуку в будинку обвинуваченого поліцейські виявили і вилучили 6 мішків із канабісом загальною вагою понад 30 кг, 16 рослин конопель, ваги, декілька мобільних телефонів, записники тощо, а також незареєстрований пістолет «Шмайсер». 
 
Вироком Старокостянтинівського районного суду його засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла.
 
Його спільника засуджено у травні цього року до 5 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку 3 роки. Він виявив бажання проходити службу в ЗСУ.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1378