Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2022

З надуманих підстав вимагали кошти у односельця – судитимуть двох мешканців м. Нетішин (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох мешканців м. Нетішин за фактом вимагання, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з насильством, небезпечним для здоров’я потерпілого, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).
 
Встановлено, що двоє жителів м. Нетішин протягом декількох місяців, із застосуванням насильства та з надуманих підстав, вимагали у місцевого мешканця по 1500 грн щомісяця.
 
Чоловіки вирішили використати надуману ними ситуацію про нібито відомий їм факт вчинення потерпілим кримінального правопорушення.
 
Під час передачі частини коштів зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України.
 
Наразі вони знаходяться під вартою.
 
Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 962