Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2022

Прокурори домоглись жорсткішого покарання для чоловіка, який «замінував» 5-поверховий житловий будинок у Летичеві

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони обвинувачення Хмельницьким апеляційним судом скасовано вирок Летичівського районного суду, яким 34-річного мешканця Закарпаття засуджено до 4 років позбавлення волі за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху (ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України).
 
Достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити, є неправдивою та розуміючи, що вона створить паніку в населення й порушить громадську безпеку, чоловік зателефонував до жительки містечка та повідомив про начебто підготовку вибуху в будинку, де вона проживає.
 
Хоч інформація не підтвердилась, однак це неабияк налякало мешканців будинку.
 
Правоохоронці знайшли зловмисника вже наступного дня та затримали його. Ним виявився неодноразово судимий мешканець Рахівського району, що на Закарпатті.
 
Прокурори не погодились з вироком суду першої інстанції в частині призначення занадто м’якого покарання та звернулись зі скаргою до апеляційного суду.
 
Суд апеляційної інстанції прислухався до доводів сторони обвинувачення та засудив «жартівника» до 5 років позбавлення волі.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 286