Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2022

На Хмельниччині затримано торговця вогнепальною зброєю (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури 33-річному хмельничанину повідомлено про підозру за фактами незаконного носіння, зберігання, придбання, збуту вогнепальної зброї і боєприпасів (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).
 

Порушника затримано в порядку ст. 208 КПК України після продажу пістолета калібру 9 мм з ознаками переробки, 250 набоїв калібру 5,6 мм та 25 набоїв калібру 9 мм. Ціна реалізованого «товару» склала 6700 гривень.
 

Попередніми контрольованими закупками правоохоронці також задокументували факти продажу зброї на суму 13 тисяч гривень.
 

За результатами обшуків з помешкання підозрюваного вилучено 2 рушниці, 2 карабіни, понад 1500 набоїв різного калібру та кошти, отримані від збуту зброї. Окрім того, вилучено автомобіль, що використовувався у злочинній діяльності.
 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням за оперативного супроводу працівників управління карного розшуку ГУНП у Хмельницькій області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1129